eye comment email clock ask phone twitter facebook instagram parodontologija ortopedija-vilica implantologija oralna-hirurgija endodoncija decja-stomatologija stomatoloska-protetika laserska-stomatologija opsta-stomatologija cross checkmark

Prevencija karcinoma usne duplje

Fakultet je obogatio svoju opremu tehnološki inoviranom lampom za oktrivanje oboljenja sluzokože. Velscope Lampa pomaže stomatolozima u pronalaženju oštećenja sluzokože usne duplje i priznata je od strane svetske zdravstvene organizacije. Osnovni zadatak Velscope lampe je da locira oblasti sluzokože usta koja mogu, ukoliko se pravilno ne leče, da napreduju u rak usne duplje.

Velscope lampa je uređaj za otkrivanje usnih oboljenja čije je korišćenje odobreno od strane američke uprave za hranu i lekove (FDA) i uprave za zdravstvo Kanade. Ona pomaže u detekciji kanceroznih i prekanceroznih lezija i drugih lezija koje se ne mogu uočiti golim okom. Takođe, pomaže hirurzima u određivanju odgovarajuće površine oblasti oko lezija koje treba odstraniti.

Lampa radi na principu fluorescentnosti tkiva, fenomena koji se pojavljuje kada se svetlost upijena od strane ljudskog tkiva stvara molekularne ekscitacije koje reemituju svetlost na različitim talasnim dužinama. Ovo je bitno iz razloga što taj fenomen omogućava lekaru da vidi određene stvari koje inače nisu vidljive golim okom.

Velscope lampa

Velscope lampa

Pregled se završava za manje od 2 minuta, bez ispiranja, boja, bola ili ostalih nelagodnosti. Vodite računa o zdravlju svoje usne duplje i proverite stanje zakazivanjem pregleda ovde.

Pregled velscope lampom