eye comment email clock ask phone twitter facebook instagram parodontologija ortopedija-vilica implantologija oralna-hirurgija endodoncija decja-stomatologija stomatoloska-protetika laserska-stomatologija opsta-stomatologija cross checkmark

Bol i zarastanje rane ispod cementiranog mosta

Snežana

Poštovani, Želim da Vas zamolim za odgovor vadila sam sesticu pre 2 meseca i sada imam most petica i sedmica nose most e sad prilikom zvakanja hrane mene boli stomatolog kada je radio most rekao je da rana nije još zarasla i ako je prošlo 2 meseca ali ipak mi je cementirao most . Da li će vremenom bol popusti prilikom zvakanja hrane . Mislim da li će rana spontano zarasti. Hvala.

prof. dr Maja Pavlović -

Poštovana Snežana

Razumemo Vašu zabrinutost i želimo da Vam pružimo odgovor na Vaše pitanje. Iako je prošlo dva meseca od vađenja šestice i cementiranja mosta, moguće je da rana još uvek nije potpuno zarasla. Ova situacija može izazvati nelagodnost i bol prilikom žvakanja hrane Važno je znati da je proces zarastanja rane individualan i može varirati kod svake osobe. U nekim slučajevima, rana može zahtevati više vremena da se potpuno zaceli. Preporučujemo da nastavite sa redovnim posetama stomatologu kako bi pratio napredak zarastanja i pružio potrebnu negu Bol prilikom žvakanja može popustiti vremenom kako rana postepeno zarasta i kako se Vaše telo prilagođava prisustvu mosta. Međutim, ukoliko se bol nastavi ili pojača, važno je da se obratite stomatologu radi dodatne provere U međuvremenu, možete pokušati sa blažom ishranom koja neće opterećivati područje mosta kako biste smanjili nelagodnost. Takođe, izbegavanje grickanja tvrde hrane ili žvakanje sa strane gde osećate bol može pomoći u ublažavanju simptoma Ukoliko imate dodatnih pitanja ili ako se bol nastavi, slobodno se obratite Vašem stomatologu kako biste dobili savet prilagođen Vašem specifičnom slučaju Želimo Vam brz oporavak i nadam se da će Vaša nelagodnost ubrzo nestati.

Srdačan pozdrav,
Stomatološki fakultet u Pančevu

21-March-2024

Opšta stomatologija

Bol i zarastanje rane ispod cementiranog mosta