eye comment email clock ask phone twitter facebook instagram parodontologija ortopedija-vilica implantologija oralna-hirurgija endodoncija decja-stomatologija stomatoloska-protetika laserska-stomatologija opsta-stomatologija cross checkmark

Pitajte stomatologa

Ukoliko želite, Vaše pitanje našim stomatolozima možete postaviti ovde.

Matija

Rodjendan mi je u martu,imam 17 god.,cekam implant za zub,kada mogu najranije da ga stavim?

prof. dr Marjan Marjanović -

Poštovani Matija,

implant se može ugraditi u zavisnosti od toga da li je završen rast kostiju. Na ovaj način Vam ne možemo dati odgovor na to pitanje, postoji mogućnost da jeste ili da nije još uvek završen. U svakom slučaju, za precizan i tačan odgovor morali biste da dođete na stomatološki pregled i da donesete ortopan snimak.

Srdačan pozdrav,
Stomatološki fakultet u Pančevu

17-October-2017

Implantologija

Sa koliko godina se moze staviti implant

Violeta

U gornjoj vilici nemam nijedan zub i već četiri godine se mučim sa protezom. Ona ne spada, ne žulja me ali je jednostavno ne podnosim, posle izvesnog vremena 4-5 sati dobijam nago za povraćanje i moram da je izvadim, osim toga imam tikove (samo kad je nosim)-igraju mi živci oko usana. Da li postoji mogućnost da ugradjeni implatant bude nosač jos nekog zuba, jer zbog finansijske situacije nemam mogućnosti da ugradim sve imlatante? Koliko bi minimum imlatanata morala da ugradim da imam bar osam prednjih zuba koji su vidni ? Unapred zahvalna na odgovoru

prof. dr Marjan Marjanović -

Poštovana Violeta,

za tako nešto bi bila potrebna najmanje četiri implantata. Najbolje bi bilo da dođete na besplatan lekarski pregled gde bi lekari mogli da ustanove šta tačno može da se uradi i da Vam daju predlog. Ukoliko ste zainteresovani možete se javiti u septembru, s obzirom da klinika neće raditi zbog kolektivnog godišnjeg odmora tokom avgusta.

Srdačan pozdrav,
Stomatološki fakultet Pančevo

25-July-2016

Implantologija

Implantati kao zamena za protezu

Slađana

Poštovani, šta je najbolje uraditi kod paradentoze,kada se klate gornji zubi.Koji je vaš savet, da li je moguće raditi zubne implante,a s obzirom na posao,koliko to dana traje(zapravo koliko bi dugo bila bez prednjih zuba) i koliko taj zahvat košta!Hvala!

doc. dr Đorđe Pejanović -

Poštovana Slađana,

u zavisnosti od stepena parodontopatije postoje različite terapijske mogućnosti. Zubi zahvaćeni parodontopatijom nisu baš uvek indikovani za ekstrakciju (vađenje). O mogućnostima ugradnje implantata možemo govoriti nakon utvrđenog kliničkog pregleda i analize rendgenskog snimka. Što se cene zahvata tiče i to se može utvrditi tek nakon pregleda, ali su u svakom slučaju cene na našem Fakultetu dosta povoljne. Ukoliko ste zainteresovani možete zakazati (besplatan) pregled gde će Vam se sve reći na licu mesta, u vezi moguće terapije i cene iste.

Srdačan pozdrav,
Stomatološki fakultet Pančevo

11-July-2015

Implantologija

Sta je najbolje uraditi kod parodentoze