eye comment email clock ask phone twitter facebook instagram parodontologija ortopedija-vilica implantologija oralna-hirurgija endodoncija decja-stomatologija stomatoloska-protetika laserska-stomatologija opsta-stomatologija cross checkmark

Bol nakon vadjenja zuba iz gornje vilice

Emina

Postovani, prije sedam dana izvadila sam zub sesticu u gornjoj vilici. Prilikom vadjenja nije bilo nikakvih komplikacija, inace imam jake zube, ali rana je slabo krvarila, skoro pa nikako. Od tada rana uzasno boli i bol se iz dana u dan povecava, cak mi je vilicna kost malo otekla i boli na dodir. Danas sam bila kod stomatologa koji je rekao da imam alveolitis, suha rana i da slabije zarasta. Iz rane mi je samo izvadio neku bijelu masu i pospricao nekom tecnoscu u obliku injekcije. Propisao mi je antibiotik Lincocitin. Rekao je da nije nista opasno i da ce trebati vremena da rana zaraste, te da ce se bol nastaviti, ali nije spominjao kiretiranje, niti bilo sto kako bi pomoglo da rana prije zaraste. Da li je sve to u redu, da li se ispravno lijecim? Da li je stanje kriticno? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru. Lijep pozdrav.

prof. dr Marjan Marjanović -

Poštovana Emina,

to je sve u redu, Vaš stomatolog sprovodi lečenje kako treba i nemate razloga za brigu. Ipak, ukoliko bol ne bude prestao u narednih dva do tri dana javite Vašem stomatologu.

Srdačan pozdrav,
Stomatološki fakultet u Pančevu

16-January-2018

Oralna hirurgija

Bol nakon vadjenja zuba iz gornje vilice