eye comment email clock ask phone twitter facebook instagram parodontologija ortopedija-vilica implantologija oralna-hirurgija endodoncija decja-stomatologija stomatoloska-protetika laserska-stomatologija opsta-stomatologija cross checkmark

Neprijatan miris u okolini zuba osmice

Lazar

Poštovani,

Primetio sam da mi se u okolini (iza i pored) donje osmice javlja neprijatan miris, i da postaje sve izraženiji i u svakodnevnom govoru. Osmica je plombirana i nemam sa njom problema (ne boli me na udarac, ne boli na toplo, hladno, slatko, kiselo,...). U prilogu Vam šaljem snimak zuba i zanime me koje bi bile opcije rešavanja ovog problema.

Rođen sam 1992. godine i imam prolaps mitralnog zaliska koji kontrolišem na godišnjem nivou (verujem da i ova činjenica utiče na potencijalna rešenja). Pre svake procedure uzimam antibiotik.

Unapred Vam se zahvaljujem na odgovoru,
Srdačan pozdrav, Lazar

prof. dr Veljko Kolak -

Poštovani Lazare,

postoji parodontalni džep oko zuba. Treba da odete kod stomatologa specijaliste za bolesti usta. Svaki dan za dobru higijenu treba pažljivo oprati (istrljati zub i prostor iza zuba pastom i četkicom). Ponekad staviti soda bikarbonu na četkicu i sa tim trljati zub sa svih strana. Jednom dnevno da se obriše zub i meso oko zuba sa 3% hidrogenom (za ovo možete iskoristiti štapic za uši, natopiti ga i sa tim brisati).
Čistim prstima jednom dnevno umasirati u prostor (meso) oko zuba Gengigel, kupuje se u apoteci.

Srdačan pozdrav,
Stomatološki fakultet u Pančevu

15-January-2021

Endodoncija

Neprijatan miris u okolini zuba osmice