eye comment email clock ask phone twitter facebook instagram parodontologija ortopedija-vilica implantologija oralna-hirurgija endodoncija decja-stomatologija stomatoloska-protetika laserska-stomatologija opsta-stomatologija cross checkmark

Osetljivost zuba nakon udarca

Saša

Posotvani, imam cirkularni most u koji sam dobio udarac laktom tokom utakmice. Uradrac je bio sa desne gornje strane, nista se ne klati, ne boli me na pritisak ali su zubi nosaci 5 i 8 posle udarca me boleli prva dva dana, kasnije bol nestaje a zadrzala se bol na hladno. Ranije me nisu boleli na hladno, proslo je skoro deset dana , zubi su i dalje nesto manje osetljivi hladno kao da polako opada ali je i dalje prisutna poprilicno ali u poredjenju nakon uraca nesto je manja. Da li je uobicajeno da nakon udarca zubi postanu osetljivi na hladno,nemam nikakav osecaj da je u pitanju neki prelom, pukotina... Hvala.

doc. dr Nenad Borotić -

Poštovani Saša,

Nije uobičajeno da nakon udarca zubi budu termički osetljivi, a da nisu osetljivi na pritisak. Ukoliko osetljivost ne prođe, treba da se javite stomatologu u cilju sprovođenja dijagnostike i provere vitaliteta zuba.

Srdačan pozdrav,
Stomatološki fakultet Pančevo

14-June-2015

Protetika

Osetljivost zuba nakon udarca