eye comment email clock ask phone twitter facebook instagram parodontologija ortopedija-vilica implantologija oralna-hirurgija endodoncija decja-stomatologija stomatoloska-protetika laserska-stomatologija opsta-stomatologija cross checkmark

Privremene krunice zubi umrtvljivanje nerava

Andrea

Poštovani, igrom slučaja nosim privremene krunice na skoro svim zubima 4 meseca. Izbrušeno mi je i 10ak potpuno zdravih zuba da bi se sve lepo uklopilo. Rečeno mi je da je neophodno sada iz predostrožnosti umrtviti nerve na svim tim zubima jer sam priv.krunice nosio predugo, pa su zubi možda "kontaminirani" i da će potencijalno napraviti problem u budućnosti nakon postavljanja stalnog rada. Ja nemam nikakve tegobe, niti karijes na tim zubima, a ni na snimcima se ne vidi ništa sumnjivo. Možete li mi reći da li i vi smatrate da je predložena mera jedino sigurno rešenje u ovom slučaju?

prof. dr Maja Pavlović -

Poštovani Andrea,

to je izbor Vašeg odabranog stomatologa. Na žalost, na takvu vrstu pitanja a bez prethodnog kliničkog pregleda Vam ne možemo dati nikakav konkretan odgovor, ali mera koju je predložio Vaš stomatolog svakako jeste sigurnije rešenje.

Srdačan pozdrav,
Stomatološki fakultet u Pančevu

28-May-2023

Protetika

Privremene krunice zubi umrtvljivanje nerava