eye comment email clock ask phone twitter facebook instagram parodontologija ortopedija-vilica implantologija oralna-hirurgija endodoncija decja-stomatologija stomatoloska-protetika laserska-stomatologija opsta-stomatologija cross checkmark

Problem sa mlecnim zubima

Lazar

Pozdrav. Inace zubi su mi relativno svi zdravi, bilo je pokvarenih pre ali nista strasno... problem je kod mlecnih zuba. Uskoro punim 18. Bio sam kod dosta stomatologa i zapravo mi niko nije uspeo pomoci kako treba. Imam 2 mlecna zuba i iza njih su 2 stalna zuba vec izrasla dok se ovi mlecni ne mrdaju uopste. Dok kod ovih drugih mlecnih nista uopste ne raste, a oni su isto cvrsti. Secam se samo 2 ili 3 stalna da su izbila i izbacila mlecni, ili da su izrasli pa je mlecni otpao klimanjem vremenom. Neki stalni su ili izrasli iza(2) i jos 2 je mislim izraslo ali su se ugurali izmedju normalnih zuba. Da malo pojasnim, u prednjim zubima se vidi jedan mlecni(sto je trebao ispasti) i pored njega stalni koji je trebao da ga zameni. Ne zele da mi vade te mlecne jer imaju duboko korenje i cvrsti su. Je li to neka bolest zuba i da li je resiva? Predlagali su mi operacije i proteze, ali preskupo je... a hteo bih svoj osmeh :)

ass. dr Milica Gajić -

Poštovani Lazare,

morali biste da dođete na pregled sa ortopanom koji nije stariji od 6 meseci kako bi se na licu mesta ustanovila situacija u Vašoj usnoj duplji. Najverovatnije je da problem može da se reši estetskim putem, fasetama.

Srdačan pozdrav,
Stomatološki fakultet u Pančevu

06-September-2017

Dečja stomatologija

Problem sa mlecnim zubima