eye comment email clock ask phone twitter facebook instagram parodontologija ortopedija-vilica implantologija oralna-hirurgija endodoncija decja-stomatologija stomatoloska-protetika laserska-stomatologija opsta-stomatologija cross checkmark

Tvrda izbocina u ustima koja boli na dodir

Miloš

Postovani, Imao sam bol u donjoj trojci, izbegavao sam stomatologa i uzimao lekove za bolove da me to prodje. Zub je napukao, ostala je polovina i u medjuvremenu mi se pojavila tvrda izbocina koja me ne boli na dodir. Oseti se dodirom i velika je oko 2cm po mojoj proceni. Svasta sam procitao i sad sam se jos vise uplasio posete stomatologu. Inace imam losije zdravlje kutnjaka, jer zaista imam problem sa posetom stomatologu jer vucem traumu iz detinjstva. Recite mi vase misljenje?

doc. dr Ema Aleksić -

Poštovani Miloše,

potrebno je da se što pre javite stomatologu, jer je neophodno da se uradi pregled zuba kao i rendgen snimak. Da bi se izbegla komplikovana stanja i kako biste uspeli da prebrodite strah od stomatologa neophodno je češće posećivati stomatologa, pa i kada nemate problema sa zubima. Nemojte odlagati odlazak kod stomatologa zato što se trenutna situacija može samo dodatno zakomplikovati, uvek je bolje rešavati problem što je pre moguće. Uz pomoć savremenih tehnika anesteziranja postoji velika mogućnost da bola neće biti.

Srdačan pozdrav,
Stomatološki fakultet u Pančevu

20-July-2022

Opšta stomatologija

Tvrda izbocina u ustima koja boli na dodir