eye comment email clock ask phone twitter facebook instagram parodontologija ortopedija-vilica implantologija oralna-hirurgija endodoncija decja-stomatologija stomatoloska-protetika laserska-stomatologija opsta-stomatologija cross checkmark

Pitajte stomatologa

Ukoliko želite, Vaše pitanje našim stomatolozima možete postaviti ovde.

Marina

Postovani , zanima me koliko je stetna po zube metoda splint/trej za izbeljivanje zuba i koje su njene prednosti i mane u odnosu na druge metode izbeljivanja hvala!

doc. dr Irena Melih -

Poštovana Marina,

nijedna metoda izbeljivanja koju sprovode stomatolozi nije štetna. Prednost kućnog beljenja pomoću folija je u tome što se koriste manje koncentracije peroksida, pa je ređa pojava preosetljivosti zuba. Takođe, prednost je i u tome što folije možete koristiti više puta kako biste osvežili boju zuba.

Srdačan pozdrav,
Stomatološki fakultet Pančevo

11-March-2016

Estetska stomatologija

Da li je splint and tray metoda izbeljivanja stetna za zube

Svetlana

Poštovani, Interesuje me koju tehniku izbeljivanja zuba koristite i koja je cena. Takođe me interesuje da li postoje neki uslovi koji moraju biti zadovoljeni kako bi se izbeljivanje zuba sprovelo ili se jednostavno samo moze doci na tretman. Ovo pitanje postavljam jer imam na par zuba u gornjoj vilici podignute desni kao i jedan zub kome fali parce plombe ali je skroz na kraju vilice. Hvala unapred! Srdacan pozdrav!

doc. dr Irena Melih -

Poštovana Svetlana,

kod nas na Fakultetu se izbeljivanje radi savremenom laserskom stomatologijom primenom aparata Slovenačkog proizvođača i gelovima visokog kvaliteta koji se proizvode u Švajcarskoj. Izbeljivanje zuba se radi uglavnom u jednom danu, traje od pola sata do par sati, u zavisnosti od željene beline Vaših zuba koju želite da postignete i naravno trenutnog stanja vaših zuba. Promotivna cena izbeljivanja je trenutno 5000 RSD po vilici. Ne postoje nikakve posebni uslovi koje morate zadovoljiti, samo je neophodno da zakažete intervenciju, i to bi trebalo da uradite nakon 15. januara jer Fakultet pravi pauzu do tada zbog božićnih i novogodišnjih praznika. To što Vam fali parče plombe nije problem, jer se može naknadno dodati.

Srdačan pozdrav,
Stomatološki fakultet Pančevo

06-November-2015

Estetska stomatologija

Tehnika izbeljivanja zuba

Bojana

Postovani, Interesuje me cene izrade kalupa za izbeljivanje zuba po vilici? I da li se gelovi kupuju naknadno ili se dobijaju uz kalup. Hvala unapred, Bojana

doc. dr Irena Melih -

Poštovana Bojana,

kod nas na Fakultetu se izbeljivanje ne radi putem nošenja kalupa već savremenom laserskom stomatologijom primenom aparata Slovenačkog proizvođača i gelovima visokog kvaliteta koji se proizvode u Švajcarskoj. Izbeljivanje zuba se radi u jednom danu, traje od pola sata do par sati, u zavisnosti od željene beline Vaših zuba koju želite da postignete i naravno trenutnog stanja vaših zuba. Promotivna cena izbeljivanja je trenutno 5000 RSD po vilici.

Srdačan pozdrav,
Stomatološki fakultet Pančevo

09-September-2015

Estetska stomatologija

Cena izrade kalupa za izbeljivanje zuba

Nikola

imam prirodno malo vise zute zube i na skoro pa polovinu plombe takodje iste boje kao i zubi. Sad mene zanima postoji li neka metoda kojom bi se ti zubi izbeleli, a da ne moram da menjam plombe to jest moze li se tom metodom beljenja i plomba izbeliti, i koliko je moguce tom metodom nijansi beljenja postici, odnosno da li je moguce bez obzira na boju zuba doci do B1 belih zuba?

doc. dr Irena Melih -

Poštovani Nikola,

nije moguće izbeliti plombe, moraju i plombe da se menjaju, a ako se ne promene a izbele zubi ostaće drastična razlika između boje plombe i boje zuba.

Srdačan pozdrav,
Stomatološki fakultet Pančevo

18-August-2015

Estetska stomatologija

Izbeljivanje plombi